An historic Colonial Revival house gets a beautiful update in New York


colonial-revival-house-exterior

This Colonial Revival house was beautifully renovated by Elizabeth Roberts Architecture, located in Rye, a coastal suburb of New York City in Westchester County, New York. Spread out over three levels, this residence was originally built in the early 1900s on the grounds of a historic country club.

The architects reimagined and reorganized the house to create an informal and light-filled home for a family of six. Priority was given to creating a new central kitchen. The exterior of the house was completely restored. All building systems were completely replaced including mechanicals, plumbing, electrical, the roof, and new historically appropriate windows.

colonial-revival-house-entry-with-a-staircase

What We Love: This historic and formal Colonial Revival house was completely transformed into an informal, luminous home for family living. Surrounded by a wonderful countryside setting, this home capitalizes on the outdoor environment with large windows framing the natural-filled views. Overall, the architects did a fantastic job of preserving this home’s historic past while introducing modern-day amenities for a fresh new look.

Tell Us: What elements in the redesign of this dwelling do you find most appealing? Let us know your thoughts in the Comments below!

Note: Have a look at a couple of other incredible home tours that we have featured here on One Kindesign in the state of New York: A modern country house in New York gets a warm and inviting update and Tour a Scandinavian mid-century retreat in the Catskills Mountains.

colonial-revival-house-entry

On the main living floor of the house, the architects relocated the kitchen to a space that had formerly been a formal dining room to create a large eat-in kitchen with a new cooking fireplace and a generous island with bar seating.

colonial-revival-powder-room

colonial-revival-living-room

A double-height conservatory room was created by removing the floor from a second-floor guest bedroom to create a new two-story space overlooking the garden and pool area.

colonial-revival-living-room

colonial-revival-living-room-window-seat

colonial-revival-living-room

colonial-revival-living-room

colonial-revival-dining-room

Above: The dining area and great room look out over the pool. Hans Wegner dining chairs flank a Trestle Table by Black Creek Mercantile & Trading Co. and a Lambert & Fils Studio pendant.

colonial-revival-dining-room

colonial-revival-dining-room

colonial-revival-dining-room

colonial-revival-kitchen

colonial-revival-kitchen

colonial-revival-kitchen

colonial-revival-kitchen-breakfast-nook

colonial-revival-dining-room

colonial-revival-dining-room-window-seat

colonial-revival-butlers-pantry

colonial-revival-mudroom-entry

Vertical and entry circulation was reconsidered throughout the house by creating a new stair leading from the family entrance near the garage through an entryway with ample storage for shoes, backpacks, and sports gear. The new stairway leads directly to the new and centrally-located kitchen and then directly to the bedrooms on the upper floors.

colonial-revival-brick-fireplace

colonial-revival-bathroom

colonial-revival-staircase

colonial-revival-staircase

colonial-revival-hallway

colonial-revival-hallway

colonial-revival-family-room

colonial-revival-bedroom

colonial-revival-bathroom

colonial-revival-bathroom

colonial-revival-powder-bathroom

colonial-revival-powder-bathroom

colonial-revival-powder-bathroom

colonial-revival-house-exterior

colonial-revival-house-exterior

PHOTOGRAPHER Matthew Williams Photography

You are reading an article curated by https://onekindesign.com/



Source link

Leave a Comment